Середа
08.05.2024
01:24
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Мій маленький РАЙ
Головна Реєстрація Вхід
Блог »
Меню сайту

Категорії розділу
Квіти [1]
Інформація для любителів квітів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Лютий » 27 » ПЕТУНІЯ - найкраща серед моїх квітів
21:06
ПЕТУНІЯ - найкраща серед моїх квітів

Петунії – багаторічні трав’янисті або напівчагарникові рослини, використовувані в культурі як однолітні. Стебла прямостоячі або сланкі, густолистові. Листи розташовані в черговому порядку або супротивно (верхні), м’які, цільні. Стебла і листи опушені простими і залозистими волосками. Квітки білі, пурпурові або червонуваті, одиночні, кінцеві або пазушні, на коротких квітконосах, прості або махрові, правильні або злегка неправильні.У культурі використовується Петунія садова (Р. х hybrida Vilm.) – садові гібриди, вихідними для яких з’явилися петунія пазушна (Р. axillaris (Lam.) В. S. Р.) і петунія фіолетова (Р. violacea Lindl.), в даний час не вирощувані. Місце розташування: світлолюбна і теплолюбна. Добре росте на відкритих сонячних місцях. Великі петунії більш теплолюбні,чим малі, у сиру холодну погоду перестають цвісти.

петунії

Ґрунт: віддає перевагу суглинним або супіщаним ґрунтам, але може рости на будь-яких, досить родючих.

Догляд: засухостійкий, однак при тривалій відсутності вологи вимагає поливу. Виносить сильне зволоження ґрунту, але страждає від застою води. Великі квіти більш вимогливі до тепла, вологи й умовам харчування, чим малі. Підгодівлі – основна умова рясного і тривалого цвітіння петунії, тому підгодовують рослини регулярно, починаючи через тиждень після висадження і до серпня з інтервалом 7-10 днів. Рясне цвітіння петунії забезпечують повні комплексні добрива, особливо з перевагою калію. Регулярні підгодівлі продовжують до закінчення цвітіння. Розмноження: в основному насіннями.

У домашніх умовах вирощування розсади петунії ускладнено недоліком світла, тому для посіву потрібно брати насіння з великим запасом. Чим раніш висіяти насіння, тим раніш зацвітуть рослини. Якщо є можливість дати сіянцям підсвічування, то можна сіяти вже в лютому. У звичайних умовах оптимально сіяти в другій половині березня. Інша складність, зв’язана з розміром насінь, – це ґрунт, у яку вони будуть поміщені, і підтримка її оптимальної вологості. Для таких насінь потрібна пухка легка і живильна земля. Верхній шар товщиною близько 1 см бажано просіяти, щоб насіння рівномірно лягли на ґрунт. Насіння, змішані із сухим піском, висипають на добре пролиту водою за добу до посіву ґрунт. Потім обприскують, накривають склом і залишають при температурі 20 – 23 °С. На 5 – 7 днів з’являться малюсінькі сходи, що вимагають особливої уваги. Тепер їх потрібно обприскувати щодня і не менш двох разів у день (ранком і ввечері) перевертати скло. У цей момент сходам потрібна висока вологість, але надлишок вологи в ґрунті викликає їхню загибель від “чорної ніжки”. Коли сходи підростуть і з’явиться перший лист, скло можна буде зняти. Якщо сходи починають гинути, їх потрібно присипати сухим піском, зменшити полив і швидше розпікувати.

петунія

У квітні розсаду переносять у парники. Посадку в ґрунт на постійне місце роблять після закінчення весняних заморозків, витримуючи між рослинами відстань 30-40 см. У балконній шухляді, контейнері або вазі відстань можна зменшити до 15 – 20 см. Пересадження переносять добре. Цвітіння сортів мілкоквіткової петунії настає на 70-75 день після посіву, великі сорти квітів зацвітають на 10-15 днів пізніше.

Сорти з махровими квітками при розмноженні насіннями дають тільки 40-50% махрових рослин, тому їхній частіше розмножують черешками, нарізаними з маточників, що містять узимку у світлих оранжереях при температурі 10-12°С, при помірній вологості й інтенсивному провітрюванні. Після окореніння черешки пересаджують у 9 см горщики.

Використання: традиційно з петуній роблять клумби, рабатки і бордюри, висаджують на балконах. Сучасні гібриди завдяки могутній кореневій системі добре ростуть у судинах з обмеженим обсягом (контейнери, кашпо, підвісні кошики і вази). Махрові сорти і гібриди краще саджати на місцях, захищених від вітру і сильного дощу: на балконах, відкритих верандах, лоджіях, у контейнерах і в будинку.

Інформація про петунії взята з сайту:http://laria.com.ua/kimnatni/catalog-roslyn/petuniji.htm

Переглядів: 338 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
avatar
0
1 Світлана • 21:10, 27.02.2015
Ок!
avatar
2 liyalno1 • 13:51, 03.05.2016
Дуже нав"язлива реклама... Пропадає всяке бажання гортати сторінки блогу...
avatar
Вхід на сайт

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Мої магазини

Архів записів

Друзі сайту